Informasjon for foreldre

Du lurer kanksje på hva dette er for noe? Under har vi samlet litt informasjon som er spesielt rettet til dere som er foreldre.

AgderLAN er et rusfritt datatreff/gamingtreff, hovedsakelig for barn og unge. Vi har ingen nedre eller øvre aldersgrense, men målgruppen vår er barn og unge mellom 13 og 25 år. Arrangementet holdes i Hisøyhallen. Hver deltaker får en plass på ett av våre langbord (plassen er 120cm bred x 55cm dyp), étt strømuttak og mulighet til å koble til internett.

Datatreffet varer døgnet rundt fra tirsdag 20. februar kl 12:00 til lørdag 24. februar kl 12:00. Deltakere kan selvfølgelig velge å være på arrangementet i en kortere periode enn dette.

Hvem arrangerer AgderLAN?

AgderLAN arrangeres av organisasjonen med samme navn (AgderLAN). Denne drives 100% frivillig fra A til Å av en gjeng datainteresserte ildsjeler som ønsker å lage et trygt og gøy arrangement i vinterferien.

Hvor arrangeres AgderLAN?

AgderLAN arrangeres i Hisøyhallen i Arendal. Dette er en idrettshall som ligger ved siden av Hisøy skole. Adressen er Trommestadveien 60, 4816 Kolbjørnsvik.

Hvorfor dra hit?

Selv om dagens teknologi gjør at man kan spille sammen med mennesker fra hele verden, så mener vi at det er noe helt spesielt å være sammen, i en egen hall, i hele fem dager, og ha det virkelig gøy sammen. AgderLAN er først og fremst et sosialt arrangement for barn og unge. Vi er opptatt av å skape trygge rammer for de som kanskje har en interesse det ikke finnes så veldig mange fritidsaktiviteter for. Det er et trygt sted hvor man kan få gjøre det man liker best - samtidig som at man kan treffe nye mennesker med felles interesser.

Soving

Selv om det spilles døgnet rundt, så må man også sove. Vi har ingen påtvunget sovetid, men hver enkelt deltaker kan rigge til medbrakt madrass/luftmadrass i soveområdet vårt, og kan legge seg og stå opp når som helst. Enkelte deltakere velger også å reise hjem på kvelden for å sove der, men de aller fleste pleier å sove i hallen. Merk at det kan være noe støy ettersom at soveområdet er i samme sal som arrangementet, så er man veldig støysensitiv så kan det være en lur idé å sove hjemme.

Mat og drikke

Vi har en døgnåpen kiosk i hallen der det selges alt fra usunne varer som brus, pizza og godteri, til litt sunnere alternativer som juice og dagens varmmat.

Vi har ikke fokus på å tjene mest mulig penger, men det å handle i kiosken hver dag kan bli dyrt i lengden. Det anbefales derfor at man tar med seg noe medbrakt drikke, mat og snacks dersom man ønsker å spare litt penger. Det er også fullstendig lov for dere som foreldre å komme innom med f.eks en nistepakke til datteren/sønnen deres dersom dere ønsker det.

I tillegg finnes det microbølgeovn og vannkokere ved kiosken som fritt kan brukes, også for å tilberede medbrakt mat og drikke.

Sikkerhet

AgderLAN har et stort fokus på sikkerhet. Vi har om lag 30 vakter i crewet, samt en sikkerhetsleder og en medisinsk leder. For å komme inn på arrangementet må man først og fremst ha gyldig billett, eller være forelder/foresatt til en av arrangementets deltakere. Foreldre/foresatte som kun er på besøk entrer gratis, mens øvrige personer som ønsker å oppholde seg på arrangementet over lengre tid må enten handle dagsbillett eller deltakerbillett. Personer som ikke har noe på arrangementet å gjøre blir bortvist fra området.

Dersom en deltaker får et medisinsk tilfelle har vi flere kyndige personer på vakt til enhver tid som kan ta hånd om situasjonen som oppstår. Vi oppfordrer deltakere som har spesielle medisinske behov som det kan være viktig for oss å vite om i en krisesituasjon til å legge dette inn på profilen sin i billettsystemet vårt, eller ta kontakt med vaktleder (+47 96 23 96 23) i forkant av arrangementet.

AgderLAN har en streng ruspolitikk. Rusmidler er strengt forbudt på arrangementet, og mistanker om ruspåvirkning blant deltakere (og crew) vil bli fulgt opp av vaktleder. Deltakere som mistenkes ruset vil bli bortvist fra arrangementet, og foreldre/foresatte (eventuelt politi) kontaktes. Mobbing er heller ikke tillatt på arrangementet og følges opp av vakter og vaktleder.

Vi har for øvrig svært god dialog med politi og brannvesen rundt arrangementet, og har som regel få uønskede hendelser.

Hva bør man ha med seg?

Se vår anbefalte pakkeliste her.

Underholdning og aktiviteter

Vi har en scene på arrangementet, som blir benyttet til diverse underholdningsaktiveter i løpet av arrangementet. Innholdet varierer, men vil f.eks være konkurranser i ulike spill eller aktiviteter.

Våre sponsorer og samarbeidspartnere stiller også med mye aktiviteter. For å nevne noe:

- Power kommer på besøk med mange ulike og fine premier.- Gard kommer til å ha en stand med representanter fra deres Tech-avdeling som kommer til å holde en del aktiviteter og dele ut premier.- UiA's E-sportlinje kommer på besøk og arrangerer konkurranser og aktiviteter under hele arrangementet.

Det er dermed få muligheter til å kjede seg på AgderLAN!

Konkurranser

Under arrangementet har vi en del konkurranser i ulike spill. Her kan du vinne mange flotte premier fra våre sponsorer og samarbeidspartnere. Premiene varierer, men vil som regel være alt fra trådløse gamingheadset fra anerkjente merker, til gamingstoler, 3D-printere osv.

Kan jeg være med?

Er du forelder eller en søsken som ønsker å være med på LAN? Selvfølgelig kan du det! Du må kjøpe deltakerbillett på lik linje som den du reiser med, og dere bør sørge for at dere får valgt seter rett ved siden av hverandre. Her er det lurt å være tidlig ute. Hvis dere sliter med å finne en plass sammen så kan dere ta kontakt med oss - så løser vi det. Noen foreldre jobber under LANet, mens andre spiller spill sammen.

Ankomst / Reise

Man kan komme seg til AgderLAN på flere måter - man kan gå (hvis man bor i nærheten), ta buss eller ta bilen. Deltakere kan også slippes av og hentes rett utenfor hallen, følg skilting og anvisningene til våre vakter.

Lurer du på noe mer?

Ta kontakt! Send oss en mail til styret@agderlan.no, spørs oss på Facebook, eller ring 9623 9623. Vi forstår at man som forelder gjerne sitter på mange spørsmål, så det er bare å spørre oss. Vi er ute etter å skape et arrangement som føles like trygt for foreldrene som det er for deltakerne.

Samtykkeskjema

Dersom deltakeren er under 16 år, må hen ha med samtykkeskjema signert av foreldre/foresatte.

Last ned samtykkeskjema

Klar for å dra på LAN?

Vi gleder oss til å se deg!

Kjøp billett

Made by AgderLAN